Kvalifikacije za DP U14 in atletski miting

Ta konec tedna so v novi atletski dvorani v Mariboru, potekale kvalifikacije za državno prvenstvo v mnogoboju U14, ki bo potekalo v Novem mestu. Tja se iz vseh kvalifikacij v Sloveniji uvrsti najboljših 24 posameznikov pri dečkih in pri deklicah.
Naš klub je zastopalo pet atletov. Vsi so v večini disciplin izboljšali osebne rekorde, predvsem fantje, pa so si zagotovili lepe možnosti za uvrstitev med najboljših 24 v Sloveniji.

Najbolj se je izkazal Erik Kampuš (60m: 8.68s, LJ: 4.19m, SP: 5.84m, 600m: 1:50.60), ki je v kategoriji dečkov U14 osvojil 3. mesto, v svoji paradni disciplini, v teku na 600m, pa gladko opravil s konkurenco. Na 5. mesto se je uvrstil Elias Mulec, ter na 8. mesto (kot leto dni mlajši) Blaž Fošnarič.
Fantje so tako ekipno, gladko opravili s konkurenco in osvojili 1. mesto!
Pri dekletih sta sploh prvič na mnogoboju v dvorani nastopili Dena Leber in Milena Batistić. Zasedli sta 44. oziroma 45. mesto in obe v večini disciplin izboljšali osebne rekorde.

Popoldan je v isti dvorani potekal še atletski miting, na katerem je nastopilo veliko število naših atletov. Najbolj se je z zmago v teku na 60m med pionirkami U12 izkazala Zala Jagodič, ki je razdaljo pretekla v času 8,99s.

Nastopili so še: Lea Krošl, Maks Grager in Miha Draksler (vsi U12), Miha Košec, David Kosmačin, Liam Kraner, Urban Ekart, Martin Vinko Stanonik, Milena Dubiv, Maya Hodl, Zoja Zupan, Lucija Rajter in Zoja Goričan (vse U16) ter Daria Tomaschuk (članice).

Atleti so podrli veliko osebnih rekordov in pokazali odlično pripravljenost pred nadaljevanjem zimske sezone.

Lep pozdrav!

Scroll to Top