kdo smo

Pod vznožjem Mariborskega Pohorja je zrasla ideja o nastanku Športnega društva Pohorje, katerega primarna dejavnost je izvajanje rekreacije za širšo populacijo. Združuje strokovno ekipo učiteljev, vaditeljev in trenerjev, ki spodbujajo razvoj športa za zdravje tako med mlajšo kot starejšo populacijo. Včasih je naravo za otroke predstavljalo igrišče za hišo ali blokom na katerem so preživeli večino svojega prostega časa, danes pa temu ni več tako. Zato si naše športno društvo prizadeva za združevanje ter popularizacijo športa in rekreacije ter kakovostnega preživljanja prostega časa med otroci in mladino. To želimo doseči s tem, da bomo otroke seznanjali z različnimi športnimi panogami preko katerih bodo razvijali svoje osnovne gibalne sposobnosti, hkrati pa bodo s pomočjo športa spoznali in se naučili bistvenih življenjskih vrednot. Pri starejši populaciji pa želimo spodbuditi k aktivnemu življenju in zdravi prehrani, kar bi posledično omogočilo priti do dobrega psiho-fizičnega počutja, ki je v današnjem svetu za dobro opravljanje vsakdanjih domačih in službenih obveznosti ne-pogrešljivo.

V društvu trenutno deluje 8 trenerjev in vaditeljev, ki vadi/trenira okrog 180 otrok in odraslih.  V veliko pomoč pa so tudi sistemski administrator, fotografinja in računovodkinja.

Športno društvo Pohorje že nekaj let sodeluje z Veslaški klub Dravske elektrarne Maribor in njihovim glavnim trenerja ter nekdanjim selektorjem veslaške reprezentance Dušanom Juršetom. Naše sodelovanje se je sprva pričelo v obliki izmenjave izkušenj na področju bazične priprave športnikov, od meseca aprila 2014 pa smo skupaj pričeli z oblikovanjem novega programa športne vadbe za otroke pod imenom Otroška športna Akademija. Cilj programa je v triletnem obdobju seznaniti otroke z najrazličnejšimi športnimi panogami, ki potekajo pod vodstvom strokovnjakov iz področja posameznega športa in jim tako ponuditi široko športno znanje ter jim kasneje omogočiti vključevanje v kakovostni in vrhunski šport.

Od leta 2018 je naše društvo tudi član Atletske zveze Slovenije, s čim smo mladim športnikom omogočili, da se lahko po zaključku programa Otroška športna Akademija postopoma pričnejo vključevati v kakovostni in vrhunski šport.

Tina Kraner
Predsednica

Profesorica športne vzgoje, kondicijska trenerka, učiteljica plavanja, vaditeljica atletike, učiteljica alpskega smučanja, učiteljica nordijskega smučanja, učiteljica skupinske vadbe.

Matjaž Kraner
Podpredsednik, trener atletike

Podpredsednik, trener atletike, bivši atlet.

Rok Brodnjak
Trener atletike

Trener atletike, študent pedagoške fakultete, športno treniranje, bivši košarkaš.

Nejc Bezjak
Trener atletike

Diplomirani športni trener, trener nogometa C.

Jaša Selinšek Robič
Vaditelj atletike

Vaditelj atletike, diplomirani biopsiholog, magister psiholog.

Nika Hodl
Vaditeljica atletike

Vaditeljica atletike, bivša atletinja.

Jošt Naglav
Vaditelj atletike

Vaditelj atletike, študent pedagoške fakultete, športno treniranje, bivši rokometaš.

Živa Luttenberger Vajngerl
Vaditeljica atletike

Vaditeljica atletike, bivša cheerleaderka.

Scroll to Top