Državno prvenstvo v štafetah in atletski miting Maribor 2024

Državno prvenstvo v štafetah in atletski miting Maribor 2024V soboto, 4.5.2024 je na atletskem stadionu Poljane v Mariboru potekalo državno prvenstvo v štafetah.

Naš klub sta zastopali štafeti dečkov in deklic v kategoriji U16, v teku na 100+200+300+400m.

Fantom v postavi: Miha Košec, Martin Vinko Stanonik, David Kosmačin in Erik Kampuš, je le sekunda zmanjkala do kolajne in so tako osvojili končno 4. mesto. Dekleta v postavi: Ditka Abram, Lucija Rajter, Zoja Zupan in Hannan Džabiri, pa so po odličnem teku in po hudem boju na koncu osvojila končno 5. mesto.

Danes, v nedeljo, pa je prav tako v Mariboru potekal atletski miting, katerega se je udeležilo nekaj naših atletov.

Najbolj se je izkazala Hannan Džabiri, ki je prvič nastopila v teku na 80m z ovirami. Odtekla je odličen čas in si priborila kolajno za 3. mesto. Tekla je tudi v teku na 200m in z novim osebnim rekordom osvojila končno 8. mesto. V isti disciplini je nastopila tudi Gec Julija, ki je osvojila 14. mesto.

V tekih na 100m sta nastopili Daria Tomaschuk, ki je v konkurenci članic osvojila 40. mesto in Milena Dubiv v kategoriji U16, ki je osvojila 15. mesto.

V kategoriji pionirjev U16, je na 600m nastopil Martin Vinko Stanonik, ki je osvojil 7. mesto.

Prvič je na atletskem tekmovanju nastopil Oliver Kampuš, ki je v kategoriji dečkov U12 v teku na 200m osvojil 11. mesto.

Čestitke vsem nastopajočim za odlične dosežke in osebne rekorde. Že v torek, pa nadaljujemo s tekmovanji v Mariboru, s kvalifikacijami dečkov in deklic U12 in U14 v mnogoboju.

Lep športni pozdrav!

Scroll to Top