Atletski miting in kvalifikacije za DP U12 v mnogoboju

Danes so v atletski dvorani v Slovenski Bistrici potekale kvalifikacije za državno prvenstvo v posamičnem in ekipnem mnogoboju v kategoriji pionirk in pionirjev U12.
Naši atleti so se ponovno izjemno izkazali in posegli po izvrstnih mestih in izboljšali obilico osebnih rekordov.
V kategoriji deklet U12 je zmago dosegla Zala Jagodič, ki je zmago slavila v treh od štirih disciplin. V teku na 60 m je zmagala s časom 9,32s, v suvanju krogle je doživela edini “poraz” in s sunkom 7,50m osvojila 2. mesto. V skoku v daljino je prepričljivo slavila z rezultatom 407cm. Prav tako je zmagala v teku na 300m s časom 54,91s.
Brina Kolednik je v tej isti kategoriji med 60-imi tekmovalkami osvojila odlično 6. mesto. Na 47. mesto se je uvrstila Lea Krošl. Dekleta so kakor tudi naši fantje U14, ekipno zmagala.
Pri dečkih se je na odlično 5. mesto uvrstil Patrick Pravdič, ker je med svojimi letniki pomenilo odlično 2. mesto. Na 16. mesto se je uvrstil Maks Grager, kar je v njegovi kategoriji pomenilo odlično 7. mesto.
Pred kvalifikacijami je potekal tudi atletski miting, kjer sta nastopili Hanna Džabiri in Lara Fluher. Lara je izboljšala svoj osebni rekord in se s časom 8,89s uvrstila na 40. mesto. Hanna pa je po skoraj enomesečni odsotnosti odtekla zase povprečnih 8,73s, kar je na koncu pomenilo 33. mesto. Vemo, da je Hanna sposobna odteči mnogo boljše in prepričani smo, da bo to pokazala že ob prvi priložnosti.
Vsem tekmovalcem čestitamo za odlične rezultate!
Scroll to Top