Dobrodošli na spletni strani Športnega društva Pohorje

S vpisi pričenjamo od 15.1.2024 naprej. Prvi obisk vadbe je brezplačen. Za poizkusni obisk, prosim izpolnite vpisni obrazec.

Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 3
Slide 3
Slide 3
Slide 3
previous arrow
next arrow

Ekipno državno prvenstvo v krosu – Murska Sobota

Danes je ob Soboškem jezeru – Expano potekalo ekipno državno prvenstvo v krosu za vse kategorije.

Naše atleti so se izjemno izkazali in vseekipno osvojili drugo mesto za atletskim klubom iz Celja. Vseekipno so dekleta osvojila odlično drugo mesto in fantje peto.

Med ekipami je zmagala ekipa dečkov U12 v postavi: Patrik Pravdič, Maks Grager, Miha Draksler in Oliver Kampuš. Prevo mesto so si po točkah delila tudi dekleta U12, v postavi: Zala Jagodič, Brina Kolednik, Lea Krošl in Lili bračko, vendar so zaradi slabše uvrstitve druge tekmovalke, na koncu osvojila drugo mesto za atletskim društvom Slovan.
Med posamezniki sta se “na stopničke” uvrstila Zala Jagodič in Patrik Pravdič, oba na drugo mesto. Med prvih deset pa še Erik Kampuš na 6. mesto, Brina Kolednik na 6. mesto, Maks Grager na 6. mesto, Miha Draksler na 9. mesto in Hannah Džabiri na 9. mesto.
Čestitke pa prav vsem nastopajočim!

Potek vadbe od 1.4.24 naprej

Dragi starši in atleti,

pred nami je spomladanski del sezone, ko se ponolno iz telovadnic preselimo na Atletski stadion Poljane.

Od 1.4.24 naprej bo vadba za vse skupine potekala na Atletskem stadionu Poljane po kurniku, ki ga najdete na TEJ povezavi.

Ker 1.4. praznik in vadba za nekatere skupine odpade, jo bomo za le-te izvedli v torek, 2.4. po ponedeljkovem urniku.

Ker nam v aprilu in maju vreme še velikokrat rado ponagaja, vas naprošamo, da redno spremljate našo spletno stran in facebook profil, saj vas na ta način obveščamo o poteku vadbe.

Lep športni pozdrav!

 

DP U12, Slovenska Bistrica

Danes je v Slovenski Bistrici potekalo državno prvenstvo v kategoriji dečkov in deklic U12. Prav vsi naši atleti so izboljšali osebne rekorde v prav vseh svojih nastopih.
Največ nesreče je imel Patrick Pravdič, ki je v kategoriji P10, v teku na 60m, osvojil 1. mesto, v B finalu, z rezultatom 7,87s, kar je skupno pomenilo 2. rezultat, vendar zaradi ponesrečenega štarta v kvalifikacija, ni mogel tekmovati v A finalu, kjer so se delile kolajne.
Podobno “srečna” je bila danes Zala Jagodič, v kategoriji pionirk P11, v teku na 60m. Z rezultatom 7,70s v A finalu, je izboljšala svoj osebni rekord in osvojila končno odlično 4. mesto. 3. mesto je zgrešila za vsega 0,01s, 2. mesto pa za samo 0,02s. Prepričani smo, da se bo v tekmovanjih na prostem, sreča popolnoma obrnila.
V isti kategoriji je v teku na 60m nastopila tudi Brina Kolednik, ki je prav tako z osebnim rekordom 8,29s osvojila končno 21. mesto med 54. tekmovalkami.
V kategoriji dečkov P10, je v teku na 200m nastopil Maks Grager, ki je prav tako z osebnim rekordom 36,88, osvojil odlično 8. mesto.
V isti kategoriji in disciplini, vendar med dekleti, je Nina Gec osvojila prav tako odlično 12. mesto.
V kategoriji deklet P10, je v teku na 60m nastopila Lili Bračko, ki je na svojem prvem državnem prvenstvu osvojila odlično 18. mesto z rezultatom 8,96.
V teku na 60m, v kategoriji P10, je Miha Draksler, prav tako z osebnim rekordom, osvojil 13. mesto s časom 9,18s.
Vsem tekmovalcem čestitamo za ODLIČNE osebne rekorde. Kolajna ni vedno vse.

DP U14 v dvorani – Celje

V soboto je v Celju potekalo državno prvenstvo v kategoriji U14.

Naši atleti so se ponovno odlično odrezali in ovojili tudi kolajno. V teku na 600m je tretje mesto osvojil Erik Kampuš. Z odličnim rezultatom 1:42,77, ki bi v zadnjih 10-ih letih prav vsakič pomenil naslov državnega prvaka, vendar pa bo letos konkurenca izjemno močna, kar je samo še motivacija k bolj zavzetemu treningu.

Blaž Fošnarič je v skoku v daljino z novim osebnim rekordom, 454cm osvojil odlično 4. mesto, vendar pa ostaja grenak priokus, saj je bronasto kolajno izgubil prav v zadnjem skoku.

Elias Mulec je nastopil v dveh disciplinah. V skoku v daljino je z rezultatom 443cm osvojil 12. mesto in v teku na 60m z rezultatom 8,90s 14. mesto. V obeh disciplinah je bil povsem blizu osebnega rekorda.

Milena Batistić je v skoku v daljino z novim osebnim rekordom 372cm, osvojila 28. mesto.

Krampl Melanija je v teku na 60m, prav tako z novim osebnim rekordom 9,79s, osvojila 32. mesto.

Čestitke vsem tekmovalcem!

Scroll to Top